4 oktober 2021
20:00

Älvsjö AIK FF

Referat: Djurgårdens IF FF - Älvsjö AIK FF

Fy f-n vilken skön seger tjejerna tog ikväll i årets sista match i Stockholmsserien! Älvsjö besegrades med 2-1 i en tät, jämn och intensiv match. Vi hade Kärrtorps IP som hemmaplan sedan förbundet tvångsförflyttat oss från Östermalms IP pga förberedelser inför Stockholm Marathon. Det svåraste av allt visade sig vara att övertyga ett tiotal träningsgrupper från Hammarby att de visst inte skulle träna på sin vanliga tid idag trots att de inte fått något besked om detta och därför dök upp ombytta och klara för sina vanliga måndagspass. Det blev många och långa diskussioner om vems fel det var och vissa bajare kanske inte betedde sig sådär alldeles sportsmannamässigt. En snubbe som var dubbelt så stor som Johanna stod och skällde på henne som en bandhund, alldeles svart i blicken. Så småningom lyckades vi visa för hetsporrarna att Stockholms fotbollsförbund faktiskt bokat in matchen kl 20:00 idag på Kärrtorps IP. Planen tömdes sedan långsamt på unga hammarbypojkar (som behövde tvätta munnen med tvål när de kom hem) och matchen kunde blåsas igång ca 15 minuter försenad.

Vi inledde ganska bra och skapade en del halvchanser men Älvsjö var hela tiden giftiga med välriktade bollar i djupled längs båda kanterna och riktigt snabba forwards som satte vår backlinje på svåra prov. Alltsomoftast redde backlinjen upp situationen och alla våra backar gjorde superstarka insatser. Matchens lirare idag var Linn Hellström som spelade lite överallt, både mittback och defensiv och offensiv mittfältare. Linn dirigerade och styrde medspelarna på ett föredömligt sätt och gjorde en helgjuten insats med stenhårt jobb i 90 minuter. I första halvleks 20e minut tog vi ledningen sedan Melissa, inlånad från FA19, mycket elegant spelat fram Alva som på något sätt lyckades lyra in bollen i mål, 1-0. Älvsjö kvitterade i den 28 minuten och under sista delen av första halvlek hade vi det jobbigt då Älvsjö kombinerade sig fram kvickt och tryckte tillbaka oss. Andra halvleken fortsatte som den första med mycket jämnt spel men där vi hade något mer boll och skapade flera öppna chanser. Älvsjö var dock fortfarande farliga med sina snabba omställningar och djupledslöpningar. I andra halvleks 28e minut fick vi frispark från höger. Bjurre tog hand om frisparken och Eda mötte bollen som gick på en försvarare och tillbaka till Eda för en andra chans och då smällde hon in ledningsmålet, 2-1. En stund senare hade Bjurre ett jätteskott på en ny frispark 30 meter från mål. Bollen gick i ribban och studsade ut till Sara som klippte till på halvvolley och pang in i mål. Vi jublade i högan sky till dess att det gick upp för oss att domaren underkänt målet pga offside. Undertecknad hyste vissa dubier kring detta domsluts korrekthet men domaren förklarade mycket pedagogiskt sitt ställningstagande efter matchen. Sista kvarten blev gastkramande med ett vilt jagande Älvsjö som låg på för en kvittering. Vi lyckades dock hålla undan och bärga den första segern i seniorsammanhang, mycket skönt. Stort tack till Stina och Edda som ställde upp och vaktade målet var sin halvlek. Som Johanna uttryckte det: för att inte ha någon målvakt har vi två fantastiska målvakter! Extra tack till Melissa som rev och slet på topp större delen av matchen och sprang kopiöst.

Tack alla tjejer för en härlig kämpainsats!